U Novom Pazaru dan žalosti, Zukorlić optužuje politiku

U Novom Pazaru je danas dan žalosti proglašen zbog smrti tri mladića stradala o vikendu u saobraćajnih nesreći i više od 50 mrtvih od Covid-19, preneli su lokalni mediji.

Tačan broj osoba koje su preminule od Covid-19 u Sandžaku ne zna se.

Za katastrofalno zdravstveno stanje predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić okrivio je politiku.

“Dva su razloga. Jedan je aktuelni, a drugi je veoma dubok. Aktuelni je taj što se od početka eskalacije ove krize pred same izbore skrivala istina. Skrivala se istina o eskalaciji napada ove bolesti… Ukoliko se oslobađaju mjere od skupova političkih i ukoliko dobijam nezvanične informacije da je gradonačelnik zaražen, a krije, da su njegovi svi saradnici zaraženi, a čujem da se pojavio poslije toga kao zaražen i na skupu, a da se krije… Znači, skrivana je informacija o stvarnoj opasnosti”, odgovorio je Zukorlić na direktno pitanje o odgovornosti za nastalo zdravstveno stanje, koje je Radiostoplus uputio svim strankama u Sandžaku.

“Bolnica je posljednjih nekoliko meseci bila aktivirana da skuplja glasove, i naravno da su im bili nebitni pacijenti i sve što se dešava okolo. Tu je vođena katastrofalna kadrovska politika, neadekvatan i nedovoljan broj specijalizacija, zastrašivanja i ucjene ljudi, vladanje lažima, korupcija – to je razlog kolapsa i haosa u zdravstvenom sektoru u Novom Pazaru”, rekao je Zukorlić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com