Verujte ili ne, kako vam drago : Oštar rast akcija kineskih kompanija za pogrebne usluge

Cena akcije najveće kineske kompanije za pogrebne usluge porasla je na Hongkonškoj berzi 23.decembra za 22 odsto, a 27.decembra za još 10 odsto.

Kako prenosi izdanje Quartz, od 31.oktobra 2022.godine, kad je akcija Fu Shou Yuan International Group imala najnižu vrednost od 3,89 honkonških dolara, vrednost te akcije je porasla za 80 odsto na 7,04 honkonška dolara, koliko je vredela 27.decembra.

Primećuje se da je interes za ovu akciju deo povećanog opšteg interesa investitora na berzi za kompanije iz medicinskog sektora, a na fonu aktuelnog talasa širenja infekcije posle ukidanja mera iz strateguje nulte tolerancije na Covid-19.

Iako je ta akcija ispod istorijskih vrednosti iz 2020.i 2021.godine, izdanje Ouartz zaključuje da se iz aktuelnog rasta njene vrednosti mogu izvući zaključci o budućem kretanju smrtnosti.

Zvanični kineski organi su objavili podatak o oko 250 miliona zaraženih, što je 18 odsto populacije, ali je objavljeno o samo jednom smrtnom slučaju 26.decembra,dok se procenjuje da bi ih moralo biti 5000 na milion zaraženih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com