Covid 19 : Svaki drugi putnik iz Kine zaražen ?!

Svetu ne možeš ugoditi : zapadne kritike kineske strategije nulte tolerancije na Covid-19 išle su dotle da je ta strategija svakodnevno okrivljavana za nevolje svetske ekonomije, a podrška protestima Kineza protiv te strategije podržavana s oduševljenjem, sad je Kina iznenada od te strategije sasvim odustala, a kritike nisu ništa izgubile na oštrini, samo na pravcu.

Ne samo da se prognozira da će brzo širenje zaraze u prenaseljenoj zemlji povećati njene zdravstvene troškove i ne samo da se očekuje da će takodje negativno uticati na rast njene, a posledično i svetske ekonomije nego raste i bojazan da bi novi talas infekcije iz Kine mogao da se proširi svetom.

Sve više država razmatra uvodjenje epidemioloških ograničenja za putnike iz Kine, a zdravstvene vlasti Italije, prema informaciji Blumberga, imaju i argumente za to.

Naime, posle testiranja putnika dva aviona, koji su u Milano stigli iz Pekinga i Šangaja, utvrdjeno je da je gotovo polovina zaražena virusom Covid-19.

Ministarstvo zdravlja Italije je saopštilo da sad vrši analizu izolovanih virusa, pa ako bi bio pronadjen novi soj u razmatranje bi bilo uzeto uvodjenje ograničenja za putnike iz Kine iako je, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, 80 odsto Italijana vakcinisano.

Evropski epidemiolozi ne ocenjuju kao veliki rizik od nekog novog soja Covid-19 koji bi sad mogao da stigne iz Kine i bude opasan sa stanovništvo zapadnih zemalja, koje je uglavnom vakcinisano ili je imunitet ojačalo prebolevanjem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com