Vi se šalite: Dvoje državljana Srbije sa kruzera redovnom linijom stižu u Beograd

Nadležni spoljno-politički organi Srbije su nas baš obradovali: dvoje državljana Srbije, evakuisanih sa kruzera Diamond Princess, u Beograd stižu redovnom avionskom linijom.

Nije šala. To se dešava u situaciji kad se epidemiološka situacija na kruzeru pogoršava, dok se u Kini, žarište krize, smiruje.

Za razliku od Srbije, hrvatski ministar zdravlja je večeras izjavio da se „epidemiološka situacija na brodu razlikuje od epidemiološke situacije u ostatku Kine“, pa će Hrvatska još razmisliti na koji način da se njeni gradjani evakuišu.

Na kruzeru je bio jedan zaraženi putnik, koji je sišao u Hongkongu, a zatim je za vreme dok je kruzer ukotvljen u japanskoj luci Jokohama zaraženo njih 634, od kojih su 29 u teškom stanju. Danas je saopšteno da su dva putnika, japanski bračni par, preminula.

Tako je na kruzeru procenat zaraženih veći nego u Vuhanu centru epidemije.

Na kruzeru je za sada zaraženo oko 17% putnika, to bi bilo kao da je u 11-milionskom Vuhanu do sada zaraženo 1.870.000 ljudi.

Karantin je zvanično ukinut i putnici napuštaju kruzer pošto im stigne negativan rezultat testa. Izmedju uzimanja uzorka i stizanja rezultata testa, putnici tri dana provode na kruzeru. Za koje vreme imaju svu priliku da se zaraze.

One thought on “Vi se šalite: Dvoje državljana Srbije sa kruzera redovnom linijom stižu u Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com