A koliko koštaju karte za Boljšoj teatar?

Na repertoaru Boljšoj teatra večeras je Labudovo jezero, balet se izvodi na Istorijskoj sceni čuvenog pozorišta. Cena karata kreće se od 100 rubalja, pa sve do 12.000 rubalja.

Prema zvaničnom sajtu najpoznatijeg ruskog pozorišta, ovo je i najskuplja predstava na repertoaru. Nijedna druga predstava ne prodaje se po toj ceni ovog i sledećeg meseca, a približno je skup balet Žizela, karta se kreće od 100 do 10.000 rubalja.

Boljšoj teatar - grafika

Kako se lepo može videti na grafičkom prikazu Istorijske scene, većina od 2.762 mesta prodaje se za Labudovo jezero upravo po toj, najvišoj ceni (crvena sedišta). Naime, karte za 428 mesta moraju se platiti 12.000 rubalja po karti. Danas je jedan evro vredeo 62,7 rubalja. Što znači da je najskuplja karta za Boljšoj nešto ispod 200 evra.

Najjeftinije karte od 100 rubalja mogu se kupiti za samo 74 mesta u sali. Te su karte, naravno, na poslednjem, četvrtom balkonu.

Ne treba ni da proveravamo da li su karte za večerašnju baletsku predstavu srećno prodate.

Boljšoj teatar 2

Kao što su Ekonomske Vesti već danas pisale, postoji jednodnevna mogućnost za kupovinu karata dva ili tri meseca unapred, zavisno od sale u kojoj se predstava izvodi, pri čemu prednost imaju određene povlašćene kategorije gledalaca. Pri čemu svako može kupiti najviše dve karte, a pozorište sebi ostavlja pravo da na karti upiše ime kupca i njegove osnovne podatke. Sve u cilju sprečavanja preprodaje dragocenih karata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com