Advokat Borisa Bekera: Moj klijent „nije baš pametan“ kad su finansijske stvari u pitanju

Kristijan Šerc, advokat Borisa Bekera, izjavio je da njegov klijent u roku od mesec dana može da proda imanje u Majorki i namiri dug koji od njega potražuje privatna britanska banka „Arbuthnot Latham &Co“ te da je zato Beker iznenadjen i razočaran odlukom jednog londonskog suda da proglasi njegovo bankrotstvo.

Advokat Šerc, koji  je priznao da njegov klijent nije „baš mnogo pametan“ kad su finansijske stvari u pitanju, tvrdi da Beker imanje u Majorki može da proda za mesec dana za šest miliona evra.

Stvari izgleda stoje malo drugačije.

Boris Beker je, kako pišu nemački mediji, još 2015. godine izgubio sudski spor sa pomenutom bankom i otad joj duguje „znatnu sumu“, kako je izjavila postupajući londonski sudija, a ne plaća ništa. Nemački mediji prenose pisanje „Gardijana“ prema kome u Velikoj Britaniji poverilac može da traži pokretanje postupka za bankrot dužnika, ako je dug veći od 750 funti. Banka „Arbuthnot Latham & co“ se upravo tom mogućnosti poslužila u slučaju dužnika Bekera, a postupajući sudija Kristin Deret nije našla dovoljno dokaza da Beker u roku od 28 dana može obezbediti pare koje duguje. Pa je odbila da odlučivanje o zahtevu banke odloži na baš toliko vreme.

Da Beker hronično ima problema sa dugovima svedoče i pisanja lista „Mallorka“ na koje se poziva nemačka štampa. Prema tom listu, Beker zbog dugova pokušava da proda imanje na Majorki još od 2007. godine, a navodno je u poslednjem trenu sprečio da mu to imanje bude, po sudskoj odluci iz 2012. godine, prodato radi namirenja duga od 500.000 evra gradjevinskoj firmi koja mu je gradila košarkaško igralište.

Prenoseći vesti britanske agencije PA o Bekerovom bankrotstvu, nemački mediji naglašeno podsećaju na to da je Boris Beker tri puta bio pobednik Vimbldona, ali i da je od 2013. do kraja 2016. godine bio u timu Novaka Djokovića, za koje vreme je ovaj postigao najveće uspehe. Trenutno je Beker zaposlen kao komentator na tv-stanici Eurosport.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com