Britanci Trampu: A da ti pošalješ Hilari u London?

Želja Donalda Trampa, budućeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država, da vidi Najdžela Feridža, jednog od najvećih zagovornika Brexit-a, kao ambasadora Velike Britanije u Vašingotnu nije naišla na odobrenje preko bare.

Premijerka Velike Britanije Tereza Mej ovu Trampovu izjavu okarakterisala je kao nediplomatsku složivši se sa svojim ministrom spoljnih poslova Borisom Džonsom da Velika Britanija već ima „prvoklasnog ambasadora“ u SAD.

Najinteresantniju reakciju imao je Sajmon Brns, poslanik iz redova konzervativaca. On je rekao da bi Velika Britanija, quid pro quo, Trampu trebalo da predloži da u London, na mesto ambasadora SAD, pošalje njegovu ljutu rivalku Hilaru Klinton koju je pobedio na izborima 8. novembra.

Sam Feridž u reakciji na ovu „ponudu“ delovao je zainteresovano izjavivši za sajt Breibart da bi on u Vašingtonu pazio na britanske nacionalne interese.

Najdžel Feridž, bivši lider UKIP-a (Stranka za nezavisnost Ujedinjenog Kraljevstva), bio je prvi evropski političar koji se sastao sa Trampom nakon njegove pobede na izborima za američkog predsednika, a bio je i Trampov gost na jednom predizbornom mitingu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com