Američka solidarnost : Voren Bafet protiv agencije Fič

Reakcije američkih zvaničnika i najvidjenijih ekonomista, tipa „smešno“, „bizarn9o“ i tome slično, na odluku agencije Fič da smanji dugoročni kreditni rejting SAD sa AAA na AA+ ne prestaju.

Pridružio im se i najčuveniji američki investitor Voren Bafet(92), ali tako što je svoje mišljenje o odluci agencije Fič iskazao ne rečima, nego delom.

Da pokaže kako je sposobnost Amerike da servisira svoje dugove ne može biti bolja, Bafetov investicioni holding Berkshire Hathaway je prošlog ponedeljka kupio američke državne obveznice u vrednosti od 10 milijardi dolara.

„Jedino pitanje za sledeći ponedeljak je da li ćemo 10 milijardi dolara uložiti u tromesečne ili šestomesečne američke državne obveznice“, rekao je Voren Bafet za CNBC.

„Dolar je svetska rezerva valuta i to znaju svi“, objasnio je Bafet zašto argumentacija agencije Fič, po njegovom mišljenju, ne drži vodu.

Agencija Fič je svoju odluku objasnila očekivanjem da se tokom naredne tri godine pogorša stanje američkog budžeta, rastućom zaduženosti i sa tim povezanom erozijom upravljanja američke vlade.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com