BG: Uspeo tender za izgradnju fontane na Slaviji

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da je tender za izgradnju fontane na Slaviji koji je raspisala Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda „uspeo” i „da su ponude dostavile četiri kompanije”.

Slavija2

„Na tenderu za izradu fontane dobili smo ponude u rasponu od 182 do 229 miliona dinara neto. Komisija će tokom sledeće nedelje pregledati sve ponude i doneti odluku o izboru najpovoljnijeg izvođača. Ugovor će biti potpisan veoma brzo, zavisno od toga da li će biti žalbi na odluku o izboru ponuđača ili ne. Izgradnju velelepne muzičke fontane finansira grad Beograd“, rekao je Vesić.

Vesić je istakao da je je početkom juna završen tender za izgradnju saobraćajnica na trgu Slavija i u bulevaru Oslobođenja sve do Autokomande koji finansira Evropska banka za obnovu i razvoj a sprovodi u ime grada Beograda Agencija za investicije i stanovanje.

”Na ovom tenderu dobili smo dve ponude i komisija je zaključila da su obe ponude neispravne. Takvu odluku smo prosledili Evropskoj banci za obnovu i razvoj i kada dobijemo njenu potvrdu raspisaćemo novi tender za izradu saobraćajnica. Nismo srećni zbog činjenice da će se Slavija raditi u dve faze zbog toga što je jedan tender uspeo a drugi nije ali to je stvar na koju nismo mogli da utičemo i na kraju krajeva stvar poštovanje zakona. Nadam se da će na ponovljenom tenderu za saobraćajnice na trgu Slavija koji će biti veoma brzo raspisan učestvovati više kompanija i da ćemo izabrati izvođača radova“, rekao je Vesić.

Vesić je istakao da će „radovi na fontani na trgu Slavija početi već tokom jeseni i da će trajati 155 kalendarskih dana ali da će tokom izvođenja radova saobraćaj teći neometano odnosno neće biti zaustavljanja”.

„Činjenica da ćemo prvo da završimo fontanu omogućiće nam da se tokom njene izgradnje saobraćaj na Slaviji odvija neometano. Kada bude završen ponovljeni tender za izradu saobraćajnica na trgu Slavija u Bulevaru oslobođenja ti radovi će biti izvođeni u drugoj fazi, na proleće. S obzirom da će fontana već biti završena vreme u kome će se saobraćaj na Slaviji odvijati u smanjenom kapacitetu biće kraće nego što bi se desilo da su radovi na saobraćanicama i na fontani vršeni istovremeno“, rekao je Vesić.

Bez obzira što će sada radovi na trgu Slavija i Bulevaru oslobođenja trajati u dve faze vreme u kome će saobraćaj biti delimično zaustavljen biće kraće što je dobra vest za građane koji koriste svakodnevno Slaviju, poručio je Vesić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com