Rasvetljena serija teških krađa u objektima JP „Pošta Srbije“

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici policije u Smederevu intenzivnim operativnim radom rasvetlili niz teških krađa izvršenih u objektima JP „Pošta Srbije“, u selima na širem području tog grada.
mup
U saopštenju se navodi da su, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili više krivičnih dela teška krađa, uhapšeni M. L. (38), J. M. (26) i M. M. (31), svi iz okoline Požarevca, a njima je određeno policijsko zadržavanje.
Osnovano se sumnja da su uhapšeni pripadali petočlanoj organizovanoj grupi, čija se preostala dva člana već nalaze u pritvoru u Požarevcu zbog drugih krivičnih dela.
Osumnjičeni se terete da su, u proteklih nekoliko meseci, u noćnim časovima, do pomenutih objekata dolazili vozilom „folksvagen pasat karavan“, inostranih registarskih oznaka, gde su pajserom provaljivali ulazna vrata.
Sumnja se da su oni potom kolicima za prevoz tereta iznosili metalne kase sa novcem, teške i do 400 kilograma, nakon čega su ih automobilom odvozili nekoliko kilometara dalje.
To je obično bila neka njiva udaljena od naseljenog mesta, gde su osumnjičeni kase izbacivali iz vozila, razvaljivali ih čekićem i uzimali novac, nakon čega bi ih polili benzinom i zapalili.
Materijalna šteta nastala izvršenjem ovih krivičnih dela zasad se procenjuje na više od 5.000.000 dinara.
Po isteku zadržavanja, osumnjičeni će, uz krivične prijave, biti sprovedeni nadležnom osnovnom javnom tužiocu u Smederevu, ističe se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com