Džabe ste se nadali: Novac za povećanje penzija u 2019. godini već potrošen

U budžetu za 2019. godinu nema prostora za dodatno povećanje penzija u jer je sav fiskalni prostor za to potrošen za nesistemsko povećanje penzija samo delu penzionera odnosno onima koji primaju penziju manju od 34.000 dinara, saopštio je Fiskalni savet Srbije.

„Fiskalni savet ocenjuje da je ukupan budžetski prostor za povećanje penzija u 2019. godini oko 7% i to je u skladu sa projekcijama Vlade i MMF-a. Najveći deo tog prostora, oko 5%, Vlada je opravdano iskoristila za ukidanje Zakona o privremenom umanjenju penzija, što je u skladu s preporukama Fiskalnog saveta“, navodi se u tom saopštenju.

Fiskalni savet smatra da je preostali deo fiskalnog prostora trebalo iskoristiti za vraćanje na redovno indeksiranje svih prenzija tokom 2019. godine, za vraćanje u uredjen penzijski sistem.

One thought on “Džabe ste se nadali: Novac za povećanje penzija u 2019. godini već potrošen

  • 28. okt. 2018 at 07:54
    Permalink

    Још нису повећане пензије, које се хвалоспевно и бајколажно најављује од почетка године, а већ почињу са лицитацијом баснословног повећања у 2019. године, a Фискални савет је нашао да следеће године не постоји простор за усклађивање пензије са трошковима живота, инфлације и пораст БДП. Боје се да ће пензоси да преједу, а епилог је грозан, ус*аће се од високе пензије, након дугогодишњег гладовања, а и од среће што држђава најзад „мисли“ и на њих?!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com