Kao Koštunići: Konkurišite za sredstva Vlade Srbije

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije Rasim Ljajić pozvao je danas predstavnike turističke privrede da slede primer eko sela Koštunići i konkurišu za sredstva koja Vlada obezbedjuje za razvoj turizma.

On je precizirao da sredstva za te svrhe dodeljuje kako Ministarstvo, a povoljne kredite odobrava i Fond za razvoj – kamatna stopa 1% i rok otplate 7 godina.

Ljajić je u selu Koštunići, opština Gornji Milanovac, položio kamen temeljac za izgradnju modernog hotela u turističko- rekreativnom centru „Momčilo Čeković“.

Izgradnju hotela površine 5.500 kvadrata, koji bi trebalo da bude otvoren za dve godine, resorno ministarstvo će finansirati sa 50 miliona dinara, navodi se na sajtu Vlade Srbije i dodaje da je vrednost celog projekta dva miliona evra.

Ljajić je ocenio da etno kompleks Koštunići dosad nije bio dovoljno iskorišćen – godišnje ga je posećivalo 6.000 turista od čega su 20% bili inostrani.

Izgradnja modernog hotela pogodovaće razvoju kongresnog turizma u Koštunićima, a poslovni turisti troše četiri puta više od uobičajenih, a velnes turisti troše duplo više od turista koji posećuju našu zemlju, rekao je Ljajić.

Novi hotel u Koštunićima imaće dve multifunkcionalne konferencijske sale, Spa i welness centar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com