Fond za razvoj odobrio nove kredite za privrednike

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio na poslednjoj sednici još deset kredita za početnike u poslovanju, u ukupnom iznosu od 23,6 miliona dinara, od čega je bespovratnih sredstava 9,8 miliona dinara, a ostatak povoljan kredit Fonda.

Fond za razvoj

U saopštenju se navodi da su krediti odobreni po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju, koji se realizuje u cilju sistemske podrške sektoru mikro i malih preduzeća i preduzetnika i jedan je od 33 programa u okviru Programa Vlade Srbije „Godina preduzetništva“.

Program sprovodi Ministarstvo privrede, u saradnji sa Fondom za razvoj, a podrška obuhvata kombinaciju 30 odsto bespovratnih sredstava i 70 odsto kredita Fonda.

Upravni odbor Fonda za razvoj će u narednom periodu, jedanput mesečno, razmatrati sve pristigle zahteve po ovom programu.

Upravni odbor Fonda odobrio je još 26 povoljnih kredita po sopstvenim programima, koje realizuje u „Godini preduzetništva“ za podršku investicijama, nabavku trajnih obrtnih sredstva i održavanje tekuće likvidnosti.

Sve informacije o odobrenim zahtevima za kredit objavljene su na sajtu Fonda za razvoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com