ICIJ: Vidite da to nije bilo protiv Rusije

Direktor Medjunarodnog konzorcijuma istraživačkih novinara (ICIJ) Džerard Rajl izjavio je da objava miliona dokumenata o ofšornoj mreži nije bila uperena protiv Rusije.

Panama pejpers

“Kao što sad vidite, to nije bila priča o Rusiji . To je bila priča o ofšornom svetu”, rekao je Rajl a prenosi TASS.

On je rekao da istraživači nisu obnarodovali celu bazu podataka i da to i ne nameravaju da učine, a na “panamskim dokumentima” je radilo nekoliko stotina novinara iz 107 medija iz celog sveta

U Rusiji se to što tvrdi Rajl, medjutim, ne vidi. Pres sekretar ruskog predsednika Dimitrij Peskov još je 28. marta najavio da se sprema informaciona kampanja protiv ruskog predsednika i da je u vezi sa tim Kremlj dobio veći broj pitanja od Medjunarodnog konzorcijuma istraživačkih novinara koja više liče na saslušanje te ne namerava na njih da odgovori. Pri tom mišljenju Kremlj je ostao i pošto su nalazi istraživačkih novinara objavljeni, Iako se u analiziranim i obnarodovanim dokumentima ime ruskog predsednik direktno nigde ne pominje, većina medija u svetu dovela ga je u vezu sa kontekstom koji insinuira nezakonitost i koruptivnost te je on postao glavna ličnost priče “Panama Pejpers”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com