Imovinska deklaracija lojalnog gradjanina Mihalkova

Čuveni ruski režiser i glumac Nikita Mihalkov napisao je na čak 50 strana izveštaj o svojim prošlogodišnjim prihodima i prikaz celokupne imovine i dao da se objavi  na sajtu Ministarstva kulture Rusije.

Mihalkov je, kako prenose ruski mediji, objavio da sva njegova deca (4) i unuci žive u Rusiji, da on uredno plaća porez ruskoj državi, da imovinu nije prenosio na ime rodjaka i da ovom deklaracijom hoće da pokaže kako je „moguće ne krasti od države i opet biti situiran gradjanin svoje zemlje“.

Mihalkov je prijavio da je 2017. godine zaradio 517 miliona rubalja.

Poseduje 89 parcela, 6 kuća, 6 stanova, 11 nestambenih objekata, helikopter i traktor.

Osnivač je ili suvlasnik desetina firmi. Ruski mediji tvrde da je za obimnost deklaracije zaslužan iscrpan izveštaj o radu humanitarnog fonda „12“ u koji Mihalkov ulaže novac.

A za slučaj da ima onih kojima nešto nije jasno u imovinskoj karti Mihalkova, njegova pres služba je objavila njegovu izjavu:

„Ja radim od svoje 12 godine, to jest duže od 60 godina. Moji master-klas u inostranstvu koštaju izmedju 20.000 i 35.000 dolara. Naslednik sam Surikova i Končalovskog čije slike vrede milione. Igrao sam u više od 50 filmova, a snimio sam više od 15 kao režiser. Nagrade svih najprestižnijih festivala stoje na policama u mom kabinetu.”

Tri poslednja filma studija „TITE Nikite Mihalkova“ zaradila su više od 50 milijardi rubalja, navodi se takodje.

„Moj finansijski menadžer talentovano i profesionalno radi s hartijama od vrednosti , ulažući novac u unosne programe i investirajući u profitabilna preduzeća. I sva moja sredstva su u bankama u Rusiji, a nisu zakopana u garažama i sakrivena u ofšorima“, saopštio je Nikita Mihalkov.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com