Istražni komitet zaustavlja odliv novca iz Rusije

Istražni komitet Ruske Federacije predložiće niz novina kako bi se u značajnoj meri zakočio proces odliva kapitala iz Rusije, rekao je danas predsednik tog Komiteta Aleksandar Bastrikin, a prenosi ruski list Komersant.

„Mi smo toliko bogati i moćni da ćemo sasvim izaći na kraj s tim problemom sankcija, kojima nas opterećuju. Ali i pred toga, kad bi se sve aktive stečene u procesu privatizacije i sva dobit dobijena u procesu proizvdonje ulagali baš u Rusiju, mi ne bismo nekoliko kilometara od Moskve videli bedu i propadanje. Zato je Istražni komitet predložio niz novina kojim je cilj da se u značajnoj meri zakoče procesi iznošenja kapitala iz Ruske federacije“, rekao je Bastrikin.

Pre toga je, ministar finansija RF Anton Siluanov rekao da će se zbog sankcija iz Rusije ove godine odliti 40 milijardi dolara, a zbog pada cene nafte izmedju 90 i 100 milijardi dolara.

Centralna banka Rusije je ocenila da će odliv kapitala iz Rusije ove godine iznositi 128 milijardi dolara, a 2015.godine oko 100 milijardi dolara.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com