Izvolite kupiti i platiti D-markama!

Portal za elektronsku kupovinu Hertie.de, preostao posle stečaja nekad poznate nemačke trgovačke kuće Hertie, ponudio je potrošačima da preko njega naruče robu i plate je nemačkim markama.

marka

Da ima dosta onih koji marku još nisu prežalili pokazuju podaci Bundesbanke: u prometu nalazi se još 12,76 milijardi nemačkih maraka. Svake godine se u centralnoj banci Nemačke u evre zameni 100 miliona maraka – to znači, piše Frankfurter algemajne cajtung, da će biti potrebno više od 100 godina da se iz prometa povuku sve marke, ukoliko se zamena nastavi sadašnjim tempom.

Ime Hertie od 2012. godine je u vlasništvu Jana i Nilsa Klekera, preduzetnika iz Osnabrika, dok je naslednik filijala trgovinske kuća Karstadt koji je u svojim robnim kućama takvu ponudu već imao. Hertie.de obećava potrošačima povoljniji kurs nemačke marke od onoga koji nudi Bundesbanka – umesto po kursu od 1,95583 maraka za jedan evro oni će platiti 1,8181 maraka za evro.

Ima samo jedan problem, piše FAZ, za ovo plaćanje se ne može koristiti kartica nego se marke moraju slati poštom, najbolje vrednosnim pismom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com