Kad je Hari oženio Amerikanku: Da li će se glumica odreći državljanstva?

Objava o venčanju britanskog princa Harija i američke glumice Megan Markl najvažnija je vest koja je ove nedelje pogodila svetske medije. I to pozitivna, jedna od retkih kada su u pitanju najvažnije vesti.

Medjutim, dlaka u jajetu je pronadjena – američko državljanstvo Marklove!

Kako piše Vašington post, američko državljanstvo Marklove predstavlja problem britanskoj kraljevskoj porodici. Naime, nakon udaje za princa Harija, Merklova bi i dalje morala da podnosi izveštaj Poreskoj službi SAD (IRS), a to bi moglo dovesti do otkrivanja do sada sjajno čuvanih finansijskih podataka britanske kraljevske porodice. Jer, nakon stupanja u brak, što je njegovo automatski postaje i njeno. I obrnuto, ali to je u ovom slučaju manje važno.

Najočiglednije rešenje ove situacije je da se Megan Markl, poznata po ulozi u seriji “The Suits”, odrekne američkog državljanstva. Mali problem u ovom rešenju predstavlja činjenica da će Merklova britansko državljanstvo dobiti tek nekih godinu dana nakon udaje.

Postoje i druge opcije, tvrde finansijski stručnjaci. Nisu sigurni koje su, ali su sigurni da ih znaju kraljevski finansijski savetnici. Ako su do sada uspeli da sakriju bogatstvo kojim raspolaže kraljica Elizabeta, pa šta je za njih onda jedna američka glumica?

Princ Hari i Megan Markl će se venčati na proleće 2018. godine, saopštio je mladoženjin otac princ Čarls. Hariju će to biti prvi brak, a Marklovoj drugi pošto je od 2011. do 2013. godine bila udata za producenta Trevora Engelsona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com