Kako molim: Al Džazira senzacionalno otkriva ruski tajni fond

Američki mediji su prethodnih dana užurbano „analizirali“ ekonomsku pozadinu ruske intervencije u Siriji, a za njima ne zaostaje ni Al Džazira (Al Jazeera).

ruski avion

Ta TV stanica, koju inače finansira Katar, je emisiji „Counting The Cost“ (Računajući trošak) na engleskom jeziku „otkrila“ kako Vladimir Putin, predsednik Rusije, vojnu intervenciju protiv Islamske države u Siriji finansira novcem iz „tajnog fonda“. Reč je o sumi od 60 milijardi dolara, tvrdi voditelj emisije, Kamal Santamarija.

„Taj fond je deo federalnog budžeta, ali nije predodređen ni za šta“, senzacionalno otkriva Santamarija.

U istoj emisiji napomenuto je kako će Rusija ovu godinu završiti u recesiji i to je dovedeno u vezu sa činjenicom da je ta država na vojsku u 2014, dakle godinu dana ranije, potrošila 84 milijarde dolara.

Tu nije kraj senzacionalnim otkrićima u emisiji „Counting The Cost“. Navedeno je i da Rusija „ne može da dobije novac od međunarodnih investitora zbog sankcija“, iako je u proteklih nekoliko meseci više desetina kompanija iz Evropske unije, ali i Sjedinjenih Američkih Država, otvorilo ili najavilo otvaranje poslovanja u Rusiji.

Nastavak emisije posvećen ruskoj intervenciji u Siriji protekao je u prisećanju vojne intervencije SSSR-a u Avganistanu, pre nekoliko decenija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com