Ko će i koliko naslediti od Maradone?

Po nekima najbolji fudbaler u istoriji, Dijego Maradona je poslednjih godina svog života verovao da njegovi najbliži samo gledaju kako da ga opljačkaju i zato je izjavljivao da nikom od naslednika neće ostaviti ništa nego sve dati u humanitarne svrhe.

„Ja sigurno nisam na samrti. Dobro spavam zato što radim. Kad počneš da stariš, ljude više ne zanima šta radiš, nego šta će ostati posle tebe. I ja želim svima da kažem da nikom neću ostaviti ništa. Sve ću pare potrošiti na dobročinstva“.

Ove reči Dijega Maradone citira life.ru i dodaje da se Maradona s dobročinstvima zbilja trudio, ali možda uzalud. Jer, tvrdi to izdanje, po argentinskim zakonima direktnim naslednicima pripada najmanje dve trećine imovine. Prema toj tvrdnji, Maradonini direktni naslednici mogu pred sudom osporavati čak i njegova dobročinstva ako narušavaju njihovo pravo na dve trećine.

Sem što je bio fudbaler retkog dara, Dijego Maradona je vodio i retko skandalozan život. Uključujući tu poroke, kao što je kokain, i razuzdanost, koja je uključivala prolazne veze s velikim brojem žena.

Posle njegove smrti, argentinski mediji emituju video na kome se on fizički obračunava sa „svojom poslednjom strasti“, a koji reemituju televizije širom sveta.

Iz bračnih i vanbračnih veza je, koliko se zna, priznao petoro dece (tri kćeri i dva sina), a 2019. godine je njegov advokat saopštio da Maradona, ukoliko DNK potvrdi njegovo očinstvo, namerava da prizna i troje dece na Kubi.

Uglavnom, Dijego Maradona je zvanično bio oženjen samo sa Klaudijom Vilfanje, svojom ljubavi iz detinjstva. Sa njom je imao dve kćeri. Razveli su se posle 25 godina braka. Ona je sprečila njegovu poslednju devojku da učestvuje na sahrani Dijega Maradone. „Rekli su mi da dodjem sutra“, i njenu izjavu prenose televizije širom sveta.

Pre nego mu se rodila prva kćer, Maradona je u Napulju, gde je za Napoli igrao od 1984. do 1991. godine, dobio sina s Kristinom Sinagra prijateljicom svoje sestre Marije. U sjajnom filmu Asifa Kapadie o njegovom životu, emitovana je i njegova tadašnja izjava da je Sinagra lepa devojka, ali da njemu ne ide u glavu da neko može da rodi dete iz prolazne veze. Pred kamerama i Klaudijom Vilfanje se kleo da dete nije njegovo. Sina Dijega prihvatio je 2015. godine kad je ovaj imao 29 godina.

Sud mu  je posle DNK testa naložio da plaća alimentaciju za vanbračnu kćer rođenu 1996. godine.

Sa učiteljicom Veronikom Oheda dobio je sina Dijega Fernanda 2013. godine, pošto se 2005. razveo s Klaudijom Vilfanje.

Na Kubi se početkom 2000-tih lečio od narko-zavisnosti. Paralelno je negovao svoj uobičajeni noćni život. Kad je 2016. godine otišao tamo na sahranu svom prijatelju Fidelu Kastru suočio se sa tvrdnjama da na Kubi ima troje vanbračne  dece.

Prošle godine je njegov advokat Matijas Morla za izdanje Klarin izjavio da se sprema da ih prizna.

„Bojim se od Kube… nadam se da je samo jedno… bio je tamo sam i loše se vladao“, izjavio je Morla.

Prema navodima medija, još dvoje dece u Argentini vodi sudski spor da dokaže da im je Dijego Maradona otac.

Šta će svi oni imati da podele od svog na razne načine slavnog oca još je manje jasno.

Njujork tajms ne veruje u računicu Celebrity Net Worth-a, zasnovanu na „strogoj metodologiji i vlastitom algoritmu“, prema kojoj se radi o samo 500.000 dolara.

Niko ne zna koliki su mu dugovi. Od 2006. godine ga poreski organi Italije terete za 37 miliona dolara poreskih dugova, ali do 2017. godine taj spor nije dobio konačni sudski epilog. U filmu Asifa Kapadie Maradona lično svedoči kako ga napuljska mafija daruje zlatnim roleksom kad prisustvuje nekom lokalnom događaju. Dva roleksa su mu poreznici oduzeli 2006. godine.

Prihodi su mu nesumnjivo bili veliki: od fudbala, od trenerskog posla i naročito od reklama.

Kako prenosi ruski portal RBK, igrajući za klub Napoli zarađivao je 3 miliona dolara godišnje što bi bilo ravno sumi od današnjih 25 miliona. Sedam godina po 25 miliona, 175 miliona.

U to je vreme od reklama i sponzorskih ugovora s Pumom (1982-1995, 1996- doživotno), švajcarskim proizvođačem satova Hublot i kompanijom Coca Cola zarađivao između 8 i 10 miliona dolara godišnje.

Sa japanskim proizvođačem video igrica Konami ima ugovor o korišćenju njegovog lika koji ističe baš ove godine.

Manje je bio uspešan kao trener, pa je i zarada bila manja.

Bio je kratko selektor argentinske fudbalske reprezentacije, trenirao je po godinu dana dva fudbalska kluba u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, izračunato je da je na mestu trenera meksičkog kluba Dorados de Sinaloa zaradio 1,6 milion dolara.

S kratkog trenerskog boravka u Belorusiji vratio se s bogatim poklonima: automobilima Rolls Royce Ghost i BMWi8 kao i skupocenim dijamantskim prstenom.

FIFA ga je, naveo je Daily Telegraph, nagrađivala sa 10.000 dolara po događaju dok je bio njen ambasador, ali, zbog skandaloznog ponašanja, kratko.

Tvrdi se da ima nekretnine u Argentini, Venecueli, na Kubi i hotele u Italiji i na Kubi.

U pravu su oni koji tvrde da  prosto nije moguće da nije ostavio ništa oko čega bi se sporila tolika njegova deca. I mediji moraju nečim da se bave i od nečeg žive.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com