Koliko milijardi imaju Gadafijeva deca?

Sin Moamera Gadafija Sejf el Islam Gadafi i kćer Ajša Gadafi opet su u centru političke pažnje.

Evropski sud pravde nedavno je ukinuo sankcije koje su Ajši (41), nekad uticajnoj ambasadorki dobre volje UN, izrečene kao „kćerki diktatora“ i osobi „bliskoj režimu“ i što je još važnije ukinuo i odluku o zamrzavanju njenih bankovnih računa u Evropi. Ajši Gadafi je ukinuta i zabrana ulaska u države EU, koja joj je obnovljena 2014. godine.

Otprilike u isto vreme parlament u Tripoliju je amnestirao, a pobunjenici iz plemena Zintan iz zatočeništva oslobodili i njenog brat  Sejf el Islam Gadafiija (44) čije je bogatstvo predmet velikih spekulacija, pa se bez posebnih dokaza govori o milijardama dolara.

Bogatstvo politički ambicioznih brata i sestre Gadafi ne igra malu ulogu u spekulacijama o tome da bi oni mogli da se vrate u Libiju i prekinu raspad te zemlje.

Ajša Gadafi se u februaru obratila Libijcima i pozvala ih da prekinu sa medjusobnim sukobima i suprotstave se novoj okupaciji od strane Zapada. Ona je najavila formiranje „vlade Libije u izgnanstvu“ i kao prava kćer svog oca sebi namenila ulogu „majke Libije“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com