Koliko zakon za švajcarce košta sve poreske obveznike

U srećnom saopštenju ministra finansija u Vladi Srbije Siniše Malog jedino nema informacije o tome koliko će to koštati sve poreske obveznike Srbije: Vlada Srbije je jutros utvrdila nacrt Zakona o konverziji stambenih kredita indelsiranih u švajcarskim francima.

„Ovaj lex specijalis je kompromisno rešenje izmedju nekoliko zainteresovanih strana – gradjana, odnosno udruženja, koja ih predstavljaju, banaka, i države sa treće strane. Razgovori nisu bili ni malo laki, ali smo uspeli da nadjemo kompromisno i najbolje moguće  rešenje za sve tri strane. Nacrtom ovog zakona obuhvaćeni su su svi korisnici kredita koji su i dalje zaduženi u švajcarskim francima, bez obzira na visinu duga. Predvidjeno je da se preostali deo duga konvertuje u evre, kao i da iznos dobijen konverzijom bude umanjen za 38%. Dodatno olakšanje predstavlja i činjenica da se obračun konverzije vrši na iznos bez zateznih kamata”, saopštio je Mali.

On je dodao da je nacrtom zakona predvidjeno da kamatna stopa ne može biti veća od 3,4% plus tromesečni ili šestomesečni EURIBOR odnosno fiksna kamatna stopa ne može biti veća od 4%.

Ovaj specijalni zakon se odnosi na 16.800 gradjana Srbije, ali nije saopšteno o kom se iznosu kredita radi.

One thought on “Koliko zakon za švajcarce košta sve poreske obveznike

  • 18. apr. 2019 at 15:26
    Permalink

    Ko je taj Fiskalni savet da prkosi vođi? On je vlasnik Srbije i kao takvog ga moraju svi poznavati. Nisu bitne samohrane i bedne majke, nisu bitni goli i bosi, gladni i žedni, važno je spasiti one koji su natrčali na jeftine kredite, a i to nisu uspeli da isplate. Zašto da ga isplate kada imaju svog donatora ili sponzora tuđim parama, vođu. Bolje je i ovo u odnosu kada je sponzorisao sa tri miliona dolara, kampanju Hilari Klinton. Ona izgubi izbore, a naše pare odoše u ruke najvećeg zločinca Srbije Bila Klintona. S druge strane, Vođa od penzionera je oteo osamsto miliona evra, a još ostala neka para. Za uzvrat, vlasnici kredita u francima, poželjno bi bilo da popune prazna mesta na mitingu lutajućeg karavana „Budućnost Srbije“ 19. aprila u beogradu, uz to dobiće po sendvić i vodicu. Koalicija…?

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com