Labus: Na zlatnim polugama nije pisalo Srbija

Miroljub Labus, potpredsednik Vlade Savezne Republike Jugoslavije u postpetooktobarskom periodu, rekao je večeras da nije tačno da je žig (Kraljevine) Srbije bio na zlatnim polugama koje su kao zaostavština SFRJ podeljene izmedju država nastalih na njenoj teritoriji.

„Najveći deo tog zlata kupljen je izmedju 1971. i 1973. godine kad su SAD izlazile iz zlatnog standarda“, rekao je Labus pri dodeli godišnje nagrade Saveza ekonomista Srbije.

Labus je rekao da se dvema ključnim odlukama koje je doneo ponosi jer su hrabre odluke na zdravim osnovama: odlukom o liberalizaciji spoljne trgovine i sporazumom o sukcesiji bivše SFRJ.

On tvrdi da su tadašnjoj SRJ pretili veliki odštetni zahtevi pa je on predložio da „svako snosi svoju štetu jer, bio je gradjanski rat“. Da bi ovaj predlog bio uverljiv naša strana, koju je posle 2000. godine predvodio Labus, ponudila je podelu diplomatskih predstavništava i napred pomenutog zlata.

„I sad sa sukcecijom nema nikakvih poblema“, misli Labus.

On je ranije izjavio da Kosovo i Metohija nije potpisnik Sporazuma o sukcesiji, da nisu u tom sporazumu pominjani i na uredjenje odnosa Srbije i Kosova taj se Sporazum ne može primenjivati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com