Medvedev podneo deklaraciju o prihodima u 2016. godini

To je velika vest budući da su prošlonedeljne demonstracije u 80 gradova Rusije izazvane dokumentarnim filmom koji ruskog premijera Dmitrija Medvedeva optužuje da ja „jedan od najbogatijih ljudi i najkorumpiranijih drzžavnih činovnika“.

Pres sekretar ruskog premijera Natalija Timakova je rekla da su svi članovi Vlade Ruske Federacije, u skladu sa zakonom, predali deklaracije o svojim prihodima i te će deklaracije biti u roku od mesec dana na sajtu Vlade.

Prema deklaracijama, za 2015. godinu, Dmitrij Medvedev nije bio medju pet najimućnijih clanova svoje Vlade. To su bili: Aleksandar Hloponjin, potpredsednik Vlade, Mihail Abizov, ministar za koordinaciju Otvorene vlade, Jurij Trutnjev, potpredsednik Vlade, Denis Manturov, ministar industrije i trgovine, i Aleksej Uljukajev, ministar ekonomskog razvoja koji je u medjuvremenu uhapšen pod sumnjom da je tražio mito od državne kompanije Rosnjeft.

U filmu „On vam je Dimon“ Fonda za borbu protiv korupcije, koji je lako naći na Internetu sa engleskim prevodom, tvrdi se drugačije.

Šef Fonda za borbu protiv korupcije Aleksej Navaljni objavio je kandidaturu na izborima za predsednika Rusije koji se održavaju marta 2018. godine. Protiv njega je, medjutim, doneta presuda za proneveru u drvnom kombinatu Kirovljes što mu kandidaturu onemogućava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com