MMF: Greška u prevodu, stopa rasta će verovatno biti snižena

Pošto su juče ekonomisti autori Makroekonomskih analiza i trendova (Stojan Stamenković, Ivan Nikolić…) procenili da rast bruto domaćeg proizvoda u Srbiji ne samo da ove godine neće biti 3 odsto nego će biti dobro ako bude i 2 odsto, reviziju projektovane stope rasta najavio je i Međunarodni monetarni fond (MMF).

„Projekcija rasta koja je navedena u Izveštaju MMF-a (3% u 2017. godini) napravljena je pre nego što su objavljeni podaci o stopi rasta BDP-a u II kvartalu. Trenutno revidiramo projekciju rasta za 2017. godinu uzimajući u obzir i nižu od očekivane stopu rasta u II kvartalu i projekcija stope rasta će verovatno u izvesnoj meri biti snižena, iako još uvek nemamo preciznu računicu“, poručeno je iz MMF-a posle današnjeg brifinga s novinarima.

Bord direktora MMF je 30. avgusta ocenio uspešnim VII razmatranje stendbaj aranžmana sa Srbijom i okončanje konsultacija po članu IV Statuta Fonda.

Republički zavod za statistiku je 31. avgusta objavio procenu o rastu BDP-aa u II kvartalu – samo 1,3 odsto posle 1,2 odsto u I kvartalu, sve u odnosu na iste kvartale prošle godine.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com