Najbogatiji kandidat za predsednika Rusije – Ksenija Sobčak

Prema imovinskom stanju koje su prijavili Centralnoj izbornoj komisiji, najbogatiji kandidat na izborima za predsednika Rusije, koji se održavaju sutra, je najmladja kandidatkinja Ksenija Sobčak (1981).

Ksenija Sobčak je, prema toj prijavi, za poslednjih šest godina imala prihod od 403,9 miliona rubalja, na računima ima 417,1 miliona rubalja, poseduje 2,97 ari zemljišta, 588,2 kvadrata stambenog prostora, auto, a suprug joj zaradjuje 10,3 miliona rubalja.

Sobčakova je kći nekadašnjeg gradonačelnika Sankt Peterburga i Putinovog mentora Anatolija Sobčaka. Po zanimanju je televizijski voditelj u opozicionoj televiziji „Kiša“. Karijeru je počela kao voditelj rijaliti projekta Dom-2, ali je neko veče, gostujući na CNN-u, isticala da je već deset godina politički novinar i ljutila se što je nazivaju ruskom Paris Hilton.

Najviše problema bilo je s imovinskom prijavom kandidata Komunističke partije Ruske Federacije Pavla Grudinjina. Pošto je jedva pozatvarao račune u Beču i drugde, pred same izbore su poreski organi Švajcarske potvrdili izbornim organima Rusije da Grudinjin tamo ima još neke imovine, izmedju ostalog, 5,5 kilograma zlata. Više nije bilo vremena da se skine s izbornog listića, pa je informacija o novootkrivenim računima i zlatu odštampana i prikačena uz izborni materijal.

Grudinjin je dugogodišnji direktor i suvlasnik sovhoza „Lenjin“ u Moskovskoj oblasti. Prijavio je prihod od 157,4 miliona rubalja ostvaren za poslednjih šest godina, na računima ima samo 5,9 miliona rubalja što je oko 84.000 evra, nema zemljišta niti stambenog prostora u vlasništvu, čak ni auto. Supruga mu zaradjuje 2,6 miliona rubalja godišnje mada su ga i oko bračnog stanja ruski mediji uterivali u laž kao i oko imovine u inostranstvu.

Vladimir Žirinovski je prijavio šestogodišnji prihod od 98,3 miliona rubalja, na računima ima 29,9 miliona rubalja, ima 296,58 ari zemljišta i 2.697,5 kvadrata u stanovima i kućama. Ima auto, ženu nema. Tokom predizborne kampanje se fokusirao na Sobčakovu i Grudinjina, koji će mu oteti drugo mesto, a nije na Vladimira Putina čije bi on mesto hteo.

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin u nedelju se četvrti put kandiduje za predsednika.On je Centralnoj izbornoj komisiji prijavio šestogodišnji prihod od 38,5 miliona rubalja.Na računima ima 13,8 miliona rubalja.Nema zemljišta u vlasnistvu, ali poseduje stambeni prostor od 230,7 kvadrata.Ima tri automobila.Ženu nema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com