„Najbogatiji predsednik na svetu“ prijavio prihod od 115 906 evra

Ruski predsednik Vladimir Putin, o čijem bogatstvu spekulišu i vrlo uticajni komentatori na Zapadu, prijavio je za prošlu godinu prihod od 10,2 miliona rubalja – po zvaničnom kursu Centralne banke Rusije 115 906 evra.

Stanje pokretne i nepokretne imovine nije se primenilo : dva stana od 77 i 153,7 kvadrata, dve garaže od po 18 kvadrata, automobili GAZ M21, GAZ M21, niva i automobilska prikolica.

Globalno poznati pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov prijavio je godišnji prihod od 14,5 miliona rubalja, a njegova supruga bivša šampionka u umetničkom klizanju i vlasnica brojnih komercijalnih klizačkih projekata Tatjana Navka prihod od 218,5 miliona rubalja.

Takodje sada planetarno poznati šef ruske delegacije u pregovorima s Ukrajinom, pomoćnik predsednika Rusije Vladimir Medinski svoj godišnji prihod je, u odnosu na 2020.godunu, ušestostručio i prijavio 106,8 miliona rubalja.

Višestruko veći godišnji prihod od ruskog predsednika prijavilo je dvadesetak visokopozicioniranih činovnika predsedničke administracije i ruske vlade, ali ne i bivši ruski premijer i sadašnji zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, o čijem je tajnom bogatstvu mnogo spekulisao Fond za borbu protiv korupcije opozicionara Alekseja Navaljnog, koji se trenutno nalazi u zatvoru. Medvedev je za prošlu godinu prijavio prihod od 8,3 miliona rubalja 94 316 evra.

Ruski premijer Mihail Mišustin prijavio je prihod od 18,3 miliona rubalja, ministar inostranih poslova Sergej Lavrov prijavio je prihod od 12,658 miliona rubalja, ministar odbrane Sergej Šojgu 16,6 miliona rubalja, ministar finansija Anton Siluanov 37,2 miliona rubalja (+nova kuća i parcele), ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokoljcev 17,3 miliona rubalja…

Medju visokopostavljenim ruskim činovnicima najviši prihod je prijavio, po drugi put, ministar trgovine Denis Manturov (53) 704 664 000 rubalja ili 8 miliona evra.

Manturov je i profesor univerziteta, kao i njegova supruga, koja je i vlasnik klinike za plastičnu hirurgiju, a majka mu je vlasnik hotela sa pet zvezdica u Moskvi.

Godišnji prihod veći od 100 miliona rubalja prijavili su  i vicepremijer Jurij Trutnjev, ministar saobraćaja Vitalij Saveljev, ministar energetike Nikolaj Šuljgunov, ministar poljoprivrede Dmitrij Patrušev.

Najniži prihod u ruskom predsednistvu i vladi prijavio je ministar prosvete Sergej Kravcov 9,6 miliona rubalja.

Poput ruskog predsednika, guvernerka Centralne banke Rusije Elvira Nabiuljina ostvarila je, prema imovinskoj deklaraciji, prošle godine prihod, koji je niži od prihoda desetak njenih saradnika.

Nabiuljina je prijavila prihod od 38,9 miliona rubalja, a zamenik guvernerke Mihail Aleksejev 103 miliona rubalja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com