NBS : Izveštaj koji je opasno i čitati!

Narodna banka Srbije je objavila trogodišnji izveštaj o zaštiti korisnika finansijskih usluga s ciljem „upoznavanja šire i stručne javnosti, korisnika i davalaca finansijskih usluga o rezultatima rada NBS u oblasti zaštite korisnika finansijskih usluga u prethodne tri godine“.

„Isključivo sa tim ciljem izloženi su i stavovi NBS povodom odredjenih spornih pitanja… zbog toga će NBS reagovati na svaki pokušaj zloupotrebe, iskrivljenog tumačenja i korišćenja njenih objavljenih stavova u svrhe za koje nisu namenjeni i objavljeni“.

Hvala, nije trebalo.

Izveštaj nisam čitala, dovoljna su bila ostala  upozorenja iz uvoda.

U tom uvodu se, navodim obrnutim redom radi žurnalističke gradacije, navodi i sledeće :

„NBS ima autorska prava na kompletan sadržaj ovog izveštaja, koji uključuje grafičke , tekstualne i druge materijale. NBS će ta prava štititi u skladu sa propisima, kojima se uredjuju autorska i srodna prava“.

Zatim :

„Informacije i stavovi izneti u ovom izveštaju ne predstavljaju pravne savete i NBS neće snositi odgovornost za eventualnu štetu koja nastane kao direktna ili indirektna posledica odluke koja je doneta ili aktivnosti, koja je preduzeta na osnovu pogrešnog razumevanja tih informacija i stavova kao pravnih saveta odnosno uputstava da se preduzimaju odredjene pravne ili druge radnje“.

I još :

„Stavovi koji su izloženi, činjenice na koje se oni odnose i argumentacija koja ih potkrepljuje su, za potrebe izveštaja, pojednostavljeni, sažeti i uopšteni – te se ne mogu, kao takvi, a priori neposredno primeniti na neke slične sporne situacije bez prethodnog potpunog uzimanja u obzir celokupnog stava iz odgovarajućeg akta NBS i utvrdjivanja konkretnih okolnosti svakog pojedinačnog slučaja u odgovarajućem postupku“.

Hvala, stvarno nije trebalo.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com