Uhapšen bivši bugarski premijer Bojko Borisov

Bivši bugarski premijer i lider stranke GERB Bojko Borisov priveden  je sinoć u sedište Nacionalne policije u Sofiji pod sumnjom da je učestvovao u zloupotrebi novca iz evropskih fondova.

Kako je izvestila Bugarska nacionalna televizija, pored Borisova su privedeni i bivši ministar finansija Vladislav Goranov, bivša šefica vladine informativne službe Sevdalina Arnaudova, dok je bivša šefica budžetske komisije Menda Stojanova demantovala i vest da je privedena i informaciju da ona ima veze s evropskim fondovima.

Radi se, izveštava BNT, o čak 120 slučajeva zloupotrebe evropskih sredstava.

Borisovu je pretresena kuća.

O akciji Nacionalne policije Bugarske obaveštena je glavna evropska tužiteljka Laura Koveši i delegirani evropski tuzioci.

Portparolka glavnog tužioca Bugarske Sijka Mileva izjavila je da bugarsko tužilaštvo o ovoj istrazi nije bilo obavešteno.

Novembra prošle godine pritvorena je, po nalogu  evropskog javnog  tužioca, bivša hrvatska ministarka evropskih fondova i regionalnog razvoja Gabrijela Žalac.

Ona je sa još tri osobe optužena da je zloupotrebama pri nabavci softvera oštetila evropske fondove za 13,4 miliona kuna.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com