Nemački ministar o Dojče banci: Ne žalim spekulante

Nemački vicekancelar i ministar privrede Zigmar Gabrijel izjavio je da se ne saoseća sa Dojče bankom, ali da za radna mesta u toj banci strahuje.

Zigmar Gabrijel

„Ne znam da li da se smejem ili da plačem kad se banka koja je spekulacije učinila svojim poslovnim modelom sada proglašava za žrtvu (spekulacija, prim.aut)“, rekao je Gabrijel, koji se nalazi na putu za Teheran.

Gabrijel je dodao i da je „scenario da će posao izgubiti hiljade ljudi“.

„Oni će snositi odgovornost za ludilo kojim su rukovodili neodgovorni menadžeri“, ocenio je Gabrijel, a prenosi Frankfurter algemajne cajtung.

Dojče banka je poslednjih godina platila milijarde evra kazni zbog spekulacija raznih vrsta, ali će joj izgleda doakati pretnja Ministarstva pravde SAD kaznom od 14 milijardi dolara zbog spekulacija hipotekarnim kreditima u toj državi. Šef Dojče banke Džon Krajan tokom vikenda je boravio u SAD, gde je gledao „Tristana i Izoldu“, a Frans pres je izvestio da će on boravak u SAD iskoristiti i za dogovor sa američkim organima o visini kazne i da dogovorena kazna neće biti veća od 5,4 milijardi dolara. Ta informacija, međutim, još nije potvrđena.

Dojče banka ima rezervisanih 5,5 milijardi evra za plaćanje kazni po izgubljenim sudskim procesima, a neki je tek čekaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com