Nijedan Rus mladji od 40 godina nema milijardu dolara!?

Na ovogodišnjoj Forbsovoj listi najbogatijih gradjana Rusije nalazi se 200 osoba, a medju njima je i šestoro koji imaju 40 ili manje od 40 godina, ali nijedan od njih ne raspolaže kapitalom od milijardu dolara. Četvorica od njih svoj kapital drže u poslovima isključivo vezanim za Internet, telekomunikacije ili elektronske medije.

Najbolje plasirani mladjani Rus nalazi se na 115. mestu Forbsove liste najbogatijih i bogatstvo mu je 2013. godine ocenjeno na 950 miliona dolara. Vjačeslav Mirilašvili ima 30 godina, oženjen je, ima dvoje dece, završio je Tufts University, ima izraelsko državljanstvo, bio je suosnivač najpoznatije ruske društvene mreže „U kontaktu“, 40-postotni udeo je prodao za 700 miliona dolara.

Na 126. mestu medju najbogatijim Rusima nalazi se Andrej Andrejev sa 0,8 milijardi dolara, 40 godina, neoženjen, vlasnik je internet portala za sklapanje poznanstava Badoo, a kupio je i američki servis Hot or Not za rejtingovanje privlačnih ljudi! Živi u Londonu.

Na 170. mestu sa 0,6 milijardi dolara je Ivan Tavrin, 38 godina, oženjen, suvlasnik zabavnih tv-kanala „Mladost“, „Dizni“, „Muz-TV“ i firme „Izaberi radio“ koja upravlja sa 62 radio stanice.

Na 180. mestu je najmladji bogataš Rusije Deni Bažajev koji je to postao nasledivši oca koji je 2000. godine poginuo u avionskoj nesreći. Bažajev ima 18 godina, a Forbs tvrdi da je u 12 godini na testu inteligencije osvojio 148 poena dok prosečno odrastao čovek ima 100-115. Udele „Grupe Alijans“ u „Amur zlatu“ i „Ruskoj platini“ Bažajev deli sa rodjenim stricem i ima 0,5 milijardi dolara.

Sergej Solonjin nalazi se po bogatstvu od 0,5 milijardi dolara na 188. mestu, ima 40 godina, oženjen je i otac četvoro dece. Kapital mu je u kompaniji Qiwi za terminal-plaćanja. Preko kioska i terminala te kompanije obavljena su 2013. godine plaćanja u vrednosti od 15,9 milijardi dolara. Qiwi je prošle godine izašao na njujoršku Nasdaq berzu.

Na poslednjem mestu liste od 200 najbogatijih gradjana Rusije je 34-godišnji Vitalij Jusufov sa 0,45 milijardi dolara, oženjen, dvoje dece. Otac mu je bio ministar energetike. Jusufov je 100-postotni vlasnik brodogradilišta Nordic Yards u Nemačkoj i 75 odsto telekomunikacione kompanije „Osnova telekom“.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com