Objavljen oglas za prodaju akcija Komercijalne banke

Na sajtu Ministarstva finansija Srbije objavljen je javni poziv za prikupljanje izjava o zainteresovanosti za učešće u prodaji akcija Komercijalne banke putem tendera.

Na prodaju se nudi ne manje od 50,1% ukupnog broja običnih akcija, koje je banka izdala, sa mogućnošću sticanja najviše 13.997.686 običnih akcija ili ukupno najviše 83,23% emitovanih običnih akcija banke.

Rok za podnošenje izjava o zainteresovanosti je 21. jun 2019. godine.

Po prikupljenim izjavama o zainteresovanosti, Ministarstvo finansija će odlučiti o vrsti tenderskog postupka u skladu sa uredbom kojom se reguliše ta materija.

Uz Izjavu o zainteresovanosti, učesnik na javnom pozivu treba da pruži dokaze o ispunjavanju sledećih uslova:

Da se bavi bankarskom delatnošću u poslednje tri godine i da mu je vrednost ukupne aktive, koja se odnosi na bankarsku delatnost, veća od milijardu evra na kraju 2018. godine (ako nije promenljivo, onda na kraju 2017. godine).

Ili da je prikupio sredstva od najmanje 500 miliona evra u poslednjih 10 godina.

Ili da može da dokaže i da upravljaju imovinom vrednom najmanje milijardu evra na kraju 2018. godine (ako nije promenljivo, onda na kraju 2017. godine).

Ili da su investitor poslednjih 10 godina kroz minimalno učešće u kapitalu od 20% u najmanje jednoj bankarskoj grupi čija je aktiva iznosila preko milijardu evra u najmanje jednoj od datih godina investicionog perioda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com