Savet stručnjaka: Gutajte vitamine, koliko vam džep dozvoljava!?

Glavni dijetolog Ministarstva zdravlja Rusije Viktor Tuteljan izrazio je ogromno nezadovoljstvo količinom vitamina koje uzimaju gradjani Rusije i preporučio im: „Dakle, pijte sve vitamine, koje vam džep dozvoljava“.

Na njegov odlučan savet čitaoci ruskih medija su odgovorili gotovo listom ovako: “Još jedan reklamni agent!“.

Pitanje je principijelno: da li je kvalitet hrane koju danas jedemo tako nizak da je nužno spas tražiti u gutanju tableta?

Glavni dijetolog Rusije tvrdi da da.

„U Japanu svakodnevno biološki aktivne dodatke upotrebljava oko 89% ljudi, u Evropi 80%, u Americi 83-84%. A kod nas (u Rusiji) neki kažu 20%, neki 30%. A u stvari, najverovatnije, 5 do 7% ljudi uzima redovno vitamine, ne više”, kaže glavni dijetolog Ministarstva zdravlja Rusije.

Suprotno njihovom sadašnjem ponašanju, glavni dijetolog ruskim gradjanin odlučno savetuje: “Vitamine treba piti tokom celog života. Kod većine Rusa registruje se deficit vitamina, a naročito je visoka potreba za vitaminima kod žena u vreme trudnoće i dojenja. Zato pijte sve vitamine koje možete da platite. Čitajte instrukcije, sledite preporuke, konsultuje se s lekarem”, rekao je Titeljan za ruske medije i dodao da sam svaki dan uzima tablete vitamina i omega-3 u vidu ribljeg ulja.

Dakle, može li se egzaktno utvrditi deficit vitamina u jednom organizmu i može li se taj deficit bez svake opasnosti lečiti tabletama vitamina ili još može da posluži staro dobro voće i povrće?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com