Oxram studija: Ko za izbeglice daje dosta, a ko malo

Sutra će se u Londonu održati donatorska konferencija za izbeglice iz Sirije.

izbeglice

Medjunarodna zajednica je prošle godine trebalo da obezbedi 8,9 milijardi dolara kako bi humanitarna situacija medju izbeglicama iz Sirije i u njenim susednim zemljama bila na zadovoljavajući način rešena, izračunato je u studiji Oxram, a prenose bečki Die presse.

Ta studija je izračunala i koliko je koja država u odnosu na svoj BDP trebalo 2015. godine da doprinese toj sumi, a koliko je doprinela.

Prema toj računici najbolje se pokazao Kuvajt koji je fer sumu preplatio za 554% i umesto 56,6 miliona dolara uplatio 313,6 miliona. Norveška (+385%), Danska (+318%), Luksemburg (+262%), Holandija (+246%), Velika Britanija (+237%), Belgija, Finska, Nemačka, Irska, Švedska, Švajcarska takodje su uplatile iznad fer sume, a otprilike fair sumu uplatila je Kanada (98%).

Bogate zemlje kao što su Katar, Saudijska Arabija i SAD uplatile su samo delić onoga što bi bilo fer, navodi se u studiji. Katar je uplatio 18 odsto, a Saudijska Arabija 28 odsto od sume koja je za te države izračunata kao fer. Rusija i Južna Koreja uplatile su po 1 odsto, Novi Zeland 15 odsto, a Poljska 17 odsto, Slovačka je uplatila 18 odsto, a izmedju 24 i 40 odsto svojih fer obaveza uplatile su Japan, Australija, Španija, Italija i Češka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com