Po modelu Todorića: Duško Knežević iz Londona preti vlasti Crne Gore

Privremena uprava je raspisala tender za dokapitalizaciju crnogorske Atlas banke, a pravosudni organi Crne Gore pripremaju raspisivanje crvene Interpolove poternice za njenim vlasnikom Duškom Kneževićem, javio je javni servis Crne Gore.

Tužilaštvo je u petak saslušalo bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića, a povodom videa koji je snimio i sad objavio Knežević, a na kome on predaje Stijepoviću koverat u kome je, rekao je Knežević za Televiziju Vijesti, 200.000 dolara namenjenih finansiranju predizborne kampanje Demokratske partije socijalista.

Knežević tvrdi da je te pare predao Stijepoviću u dogovoru s predsednikom DPS-a Milom Djukanovićem, ali je Stijepović tražio konverziju u evre, kako bi novac mogao da deli aktivistima.

Stijepović je, posle saslušanja, saopštio da nigde neće bežati, da poštuje zakone i nadležne organe „ove zemlje“ i da će se istina utvrditi u sudskom postupku.

Knežević je takodje izjavio da se kuća u gradnji, kraj vile Gorica u Podgorici, u stvari gradi za Mila Djukanovića iako se vodi na njegovog prijatelja Vladana Ivanovića.

Knežević dalje otkriva da je i njemu nudjeno da se ta kuća vodi na njega, ali je on to odbio.

„Mislim da bi državni organi odmah trebalo da pokrenu istragu i vide kako je ta kuća finansirana i ko stoji iza te kuće formalno“, izjavio je Knežević za Televiziju Vijesti i predložio da Specijalno državno tužilaštvo ispita arhitekte, izvodjače radova, pa će videti šta se tamo dešava.

List Vijesti podseća da je još 2014. godine pisao da je tadašnji gradonacelnik Podgorice Momir Mugoša doneo odluku o ustupanju 1579m2 gradskog gradjevinskog zemljišta, pored vile Gorica, Ivanoviću, za gradnju kuće u koju bi trebalo da se useli Djukanović.

„Imam dokaze finansijske prirode gdje se vide tragovi novca po drugim poslovima i to će vrlo brzo da krene u javnost”, zapretio je Knezević kome je odredjen pritvor do 30 dana, ali u odsustvu.

On je najavio proteste pred Centralnom bankom Crne Gore zbog pokušaja, „vrha režima i klanova bliskih prvoj familiji da mu otmu imovinu i poslove“.

„Krećemo sa protestima, sve ćemo da im naplatimo. Vratićemo sve svakome, i to sa kamatom. Plan se razradjuje, čekamo reakciju Centralne banke za isticanje moratorijuma… Udaram hobotnicu direktno u glavu, no moram prvo pipke da iskidam. Strah čuva vlast i sad hoće sve da otmu”, poručuje Knežević, a prenose Vijesti.

Knežević nije precizirao ko će da protestuje.

Oglasila se opširnom saopštenjem Demokratska partija socijalista Crne Gore.

„Klevete koje izriče Duško Knežević potvrdjuju da se radi o beskrupuloznoj osobi koja kompilacijom podmetanja, neistina i intriga pokušava da skrene pažnju sa činjenice da je pobjegao u London kako se ne bi suočio sa istragom o višemilionskim pronevjerama za koje ga terete nadležni organi“, navodi se u saopštenju DPS-a, koje prenose podgorički mediji.

„Knežević je dokazao da je za svoj lični interes spreman ne samo da špijunira prijatelje, tajno snima školske drugove, da optužuje, izmišlja i kleveće, već i da kukavički pobjegne od pravosudnih organa, prebacujući, na taj način, teret optužbi na svoje najbliže saradnike čime se spustio na najnižu stepenicu časti kao vrhovne vrijednosti crnogorske tradicije“, saopštava DPS.

U podgoričkoj Atlas banci je uvedena privremena uprava i moratorijum na sva plaćanja 10. decembra 2018. godine na 45 dana. Krivične prijave su podnete protiv 174 lica a povodom optužbi da je počev od 2011. godine preko Atlas banke oprano najmanje pola milijardi evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com