Počela prodaja karata za Svetsko prvenstvo u fudbalu: Paprene kazne za…

Prodaja karata za Svetsko prvenstvo u fudbalu je počela i prva etapa prijave za te karte okončana je 12. oktobra. Prijava za kupovinu karata vrši se isključivo preko zvaničnog sajta FIFA-e.

http://www.fifa.com/worldcup/organisation/ticketing/index.html

Tokom prve etape prijavljivanja za kupovinu karte se javilo 3.496.304 navijača. Uglavnom iz Rusije gde se to takmičenje održava 2018. godine. Oko 30% je iz drugih država medju kojima prednjače: Nemačka, Brazil, Argentina, Meksiko, SAD, Kolumbija, Egipat, Kina i Poljska.

Ministarstvo sporta te države predložilo je paprene kazne za manipulaciju ovim kartama.

Ukoliko za neki deo takmičenja bude više prijavljenih nego karata, one će biti raspodeljene žrebom. Svi prijavljeni će informaciju o svom zahtevu dobiti do 16. novembra, a karte tokom aprila i maja sledeće godine.

Sem karte svaki navijač mora da ima pasoš navijača. Taj pasoš mu omogućava i bezvizni ulazak u Rusiju, besplatan prevoz od grada do grada u kojima se odigravaju mečevi, besplatnu vožnju u gradskom saobraćaju na dan održavanja meča.

Kako kaze Pavel Kolobkov iz Ministarstva sporta RF za nezakonitu prodaju i preprodaju karata za Svetsko prvenstvo u fudbalu, odnosno za prodaju bez ugovora sa FIFA-om, predvidjene su kazne od 100.000 do 150.000 rubalja za fizičko lice i do 1,5 miliona rubalja za pravno lice. Sutrašnji zvanični kurs je 67,68 rubalja za evro.

Prema ruskim izvorima, cene karata se za finalni okršaj Svetskog prvenstva u fudbalu kreću od 7.040 (poslednja faza prodaje samo za rezidente RF) pa do 66.000 rubalja.

Cena karte za polufinalne duele je od 4.480 (samo za rezidente RF) pa do 45.000 rubalja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com