Počela realizacija IPA 2015

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da su Vlada Srbije i Evropska komisija danas potpisali finansijski sporazum kojim se Srbiji iz instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II) za 2015. godinu, od ukupno 196,6 miliona evra, odobrava prvih 39,7 miliona evra.

Joksimović je u skladu sa tim najavila da će u narednom periodu biti potpisana još dva finansijska sporazuma, i to u iznosu od 80 miliona evra i 76,9 miliona evra.

Sporazum su potpisali Jadranka Joksimović, koja je i nacionalni IPA koordinator, i direktor u Generalnom direktoratu za susedsku politiku i pregovore o proširenju Ketrin Vent.

Sredstva su namenjena realizaciji projekata u oblastima reforme pravosuđa i unutrašnjih poslova, kao i projekata koji doprinose procesu pregovora i usklađivanja sa propisima EU.

Iz programa će se, između ostalog, finansirati jačanje kapaciteta u borbi protiv organizovanog kriminala, pranja novca i terorizma, jačanje interne kontrole u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova u borbi protiv korupcije, uspostavljanje efikasnog sistema za hitne slučajeve, sprovođenje Akcionog plana za Poglavlje 23 i unapređenje efikasnosti tužilaštava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com