Poternica za guvernerkom Centralne banke Rusije Nabiuljinom

Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) optužila je guvernerku Centralne banke Rusije Elviru Nabiuljinu zbog uvodjenja rublje na ukrajinskim teritorijama pod kontrolom ruske vojske.

Na Telegram kanalu SBU, kako prenosi Komersant, navedeno je da se razmatra pitanje raspisivanja medjunarodne poternice za guvernerkom Centralne banke Rusije.

U Savetu bezbednosti Ukrajine tvrde da je, u cilju uvodjenja rublje na pripojenim teritorijama, šefica Centralne banke Rusije dala naredbu da se otvore filijale Promsvjazbanke, u pojedinim zauzetim objektima ukrajinskih finansijskih institucija.

Centralna banka Rusije zabranila je na zauzetim teritorijama operacije u grivnama i, po podacima SBU istrage, na taj način dobijene rubaljske prilive u budžet usmerila na finansiranje potreba vojno-indistrijskog kompleksa.

Optužnica protiv guvernerke Centralne banke Rusije temelji se na delu iz člana 3 stava 110 Krivičnog zakona Ukrajine za koje je predvidjena kazna od 10-15 godina do doživotnog zatvora sa konfiskacijom imovine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com