Pred izbore u nedelju: Kovač unapredio 270 ljudi

Hrvatski ministar inostranih poslova i glavni čovek HDZ-a za spoljnu politiku Miro Kovač unapredio je 270 zaposlenih u Ministarstvu inostranih poslova i povećao im plate, piše Jutarnji list uz napomenu da neki od unapredjenih nisu ispunili propisima utvrdjene uslove za unapredjenje.

Miro Kovač

Istorijski gledano, to je uobičajena predizborna praksa hrvatskih ministara spoljnih poslova, ali je Kovač ipak preterao.

Njegova prethodnica Vesna Pusić (Hrvatska narodna stranka) je pred izbore 2015. godine unapredila 87 saradnika.

Njen prethodnik Gordan Jandroković (HDZ) unapredio je više od 150 saradnika.

Vanredni parlamentarni izbori održavaju se u Hrvatskoj u nedelju 11. septembra. Vlada Tihomira Oreškovića, formirana posle redovnih parlamentarnih izbora novembra prošle godine, nije se održala ni šest meseci. Prema anketama Nove TV, koje su se prošle godine pokazale najpribližnijim izbornom rezultatu, a posle istraživanja sprovedenog u 7 od 10 izbornih jedinica ni HDZ ni SPD, dve najveće hrvatske političke stranke, neće moći same da formiraju vladu. Posle ankete u 7 izbornih jedinica HDZ ima 39, a Narodna koalicija sa SDP-om na čelu 38 mandata. Formiranje nove vlade zavisiće ovog puta ne samo od Mosta nezavisnih lista (9 mandata u sedam izbornih jeidnica) nego vrlo je moguće i od Živog zida (odnosno koalicije Jedina opcija) lidera Ivana Vilibora Sinčića (u sedam izbornih jedinica 5 mandata).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com