Goldman Saks zabranio zaposlenima da doniraju novac Trampu

Američka banka Goldman Saks donela je odredbu prema kojoj je partnerima u firmi zabranjeno da doniraju novac kampanji republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa, prenosi Politiko.

Tramp

„Od četvrtka, 1. septembra, svi partneri u firmi smatraju se ‘ograničenim licima’ kao što je definisano firminom Politikom o ličnim političkim aktivnostima u SAD. ‘Ograničenim licima’ zabranjeno je učestvovanje u političkim aktivnostima i/ili davanje donacija kampanjama kandidata na državnim ili lokalnim izborima“, navodi se u pismu koje je banka poslala svojim zaposlenima i dodaje „zabranjeno je donirati kandidatima na federalnim izborima koji trenutno obavljaju neku državnu funkciju (npr. kada se guverner kandiduje za predsednika ili potpredsednika, kao što je slučaj sa Tramp/Pens kandidaturom)“.

Pravilo je uvedeno nakon što je Tramp objavio da će guverner Indijane Majk Pens biti njegov kandidat za potpredsednika SAD.

S druge strane demokratski kandidat Hilari Klinton trenutno ne obavlja nikakvu funkciju, a njen kandidat za potpredsednika Tim Kejn je američki senator. Prema pravilima Goldman Saksa, senatorima je dozvoljeno davati donacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com