Rotšild kupuje zlato

RIT Capital Partners, fond u kome porodica Rotšild ima udeo od 21 odsto, objavio je danas da čovečanstvo živi u uslovima globlnog finansijskog ekperimenta, koji sprovode centralne banke, te da taj fond, kako bi se zaštitio od rizika tog eksperomenta, smanjuje investicije u akcije i državne obveznice, a povećava investicije u zlato i druge dragocene metale.

zlato

U pismu koje je klijentima fonda uputio njegov šef Džejkob Rotšild navodi se da „već šest meseci primećujemo kako šefovi centralnih banaka produžavaju nesumnjivo najveći u svetskoj istoriji ekperiment u monetarnoj politici“.

„Nalazimo se u neistraženim vodama čije ponašanje je nemoguće predvideti. Uzrok tome su postale krajnje niske kamate, 30 odsto državnih dužničkih obveznica trguje se uz negativan prinos“, napisao je Rotšild i dodao da su u julu smanjene  investicije Fonda kome je na čelu u akcije i državne obveznice, a povećane u zlato i druge dragocene metale. Tako su investicije u akcije do kraja juna smanjene sa 55 na 44 odsto, udeo aktiva nominiranih u britanskim funtama spušten je na 25 odsto, a udeo zlata i dragocenih metala povećan na 8 odsto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com