Ruski milijarder finansira potragu za životom na Veneri

Fond Breakthrough Iniciatives ruskog milijardera Jurija Milnera finansiraće potragu za dokazima o postojanju živih mikroorganizama na planeti Veneri, objavljeno je na sajtu tog fonda (www.breakthiniciatives.org) a prenosi Forbs.

U opširnom obrazloženju se navodi da su naučnici u atmosferi planete, najbliže Zemlji, otkrili gas koji ukazuje na prisustvo živih mikroorganizama.

Objavljen je i spisak naučnika koji će rukovoditi projektom. Na čelu tima je Sara Seager profesor na MIT-u (Masačusetski tehnološki institut).

Jurij Milner je po bogatstvu 27. na Forbsovoj listi 200 najbogatijih ruskih biznismena. Bogatstvo mu je 2020. godine procenjeno na 3,8 milijarde dolara.

Kako u njegovoj biografiji navodi Forbs Rusija, Milner je 80-tih godina prošlog veka radio u Fizičkom Institutu Akademije nauka SSSR. Prvi biznis mu je bio trgovina kompjuterima.

Zajedno sa Sergejem Brinom i Markom Zakerbergom osnovao je Breakthrough Prize, koja se dodeljuje naučnicima iz oblasti matematike, fundamentalne fizike i nauka o životu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com