Sankt Peterburg: Potpisani sporazumi vredni 5,4 milijarde dolara

Ukupno 205 sporazuma, čija se vrednost procenjuje na 5,4 milijarde evra, potpisano je na Sankt Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu (SPIEF). Ovi brojevi potpuno pobijaju ideju da se Rusija nalazi u ekonomskoj izolaciji, navodi se u saopštenju organizatora foruma, a prenosi RT.

spief

„Ove godine, oko 10.000 predstavnika iz 120 zemalja prisustvovalo je forumu, što pokazuje da je za događajem vladalo interesovanje bez presedana. A, akreditovano je oko 2.000 novinara, što je rekord u 19 godina dugoj istoriji SPIEF-e“, rekao je izvršni sekretar foruma Anton Kobjakov.

Događaju su prisustvovali najviši zvaničnici iz Grčke, Kine, Kirgistana, Mjanmara, Mongolije, Saudijske Arabije, Bahreina i Iraka. SPIEF-u je, takođe, prisustvovalo i osam bivših šefova država, oko 200 izvršnih direktora stranih kompanija i 1.500 njihovih ruskih kolega.

„Rezltati foruma su potpuno pobili tezu o navodnoj uspešnosti izolacije Rusije iz svetskih događaja“, kazao je Kobjakov.

Tokom foruma potpisan je i neobavezujući sporazum, vredan dve milijarde dolara, između Rusije i Grčke o izgradnji deonice gasovoda Turski tok na grčkoj teritoriji.

Prošle godine, forumu je prisustvovalo 7.590 predstavnika stranih delegacija iz 73 zemlje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com