Smena na čelu finansijske dinastije Rotšild 17. maja

Sadašnji šef finansijske dinastije Rotšild David Rene Džejms de Rotšild (75) podneće ostavku na sve funkcije u porodičnom biznisu i rukovodjenje 17. maja prepustiti sinu Aleksandru Giju Frančesku de Rotšildu (37), kao predstavniku sedme generacije Rotšildovih od nastanka imperije.

Tako će tri veka stara finansijska imperija ostati u rukama francuske grane poznate porodice, iako je u igri bio i Natanijel Filip Viktor Džejms de Rotšild (46), kandidat britanske grane Rotšildovih koji trenutno živi u Švajcarskoj.

Majka novog pape Rotšildovih Olimpija Aldobrandini iz jedne je od 22 florentinske aristokrstske porodice, koje su u srodstvu s rimskim papama. Aleksandar Rotšild ima još tri sestre.

Pošto je završio Višu školu spoljne trgovine u Parizu, novi šef imperije je do 2008. godine iskustvo sticao van porodičnog biznisa. Najpre u britanskim kompanijama Jardine Matheson i Argan Capital, a zatim u američkim bankama Bear Steans i Bank of America, čiji je doprinos krizi 2008. godine planetarno poznat.

Od 2008. godine je „opet kod kuće“, a od 2014. je potpredsednik Rothschild and Co.

Oženjen je Olivijom Bordo – Grul, pripadnicom porodice koja vlada francuskom kompanijom Tipiak. Oboje su poznati kao ljubitelji konja, ta ih je ljubav i dovela u vezu.

Nije poznato da imperija Rotšild ima nekih problema, naprotiv. A to što ih nikad nema na Forbsovoj listi najbogatijih, navodno se ima zahvaliti tome što se bez ostatka drže pravila da bogatstvo nijednog pojedinačnog pripadnika jedne od pet porodičnih grana ne sme preći granicu od 1 milijarde!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com