U Beogradu otvorena DFC kancelarija

U Beogradu je danas otvorena kancelarija Medjunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC).

Zajedničkom izjavom, koju su potpisali predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i izvršni direktor DFC-a Adam Boler, ozvaničeno je otvaranje regionalne kancelarije te institucije, za čijeg direktora je postavljen Džon Jovanović.

Otvaranje je obavljeno online tako što je otkriven monitor sa snimkom prostorija kancelarije kojima je prošetao ambasador SAD u Beogradu Entoni Godfri.

Otvaranje ove kancelarije DFC predstavlja deo realizacije tačke 3 Sporazuma o ekonomskoj saradnji Beograda i Prištine, koji su Beograd i Priština, odnosno predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulaj Hoti, potpisali sa SAD u Vašingtonu.

Tom tačkom se Kosovo (Priština) i Srbija (Beograd) obavezuju da će raditi sa Medjunarodnom razvojnom finansijskom korporacijom i EXIM na memorandumu o razumevanju kako bi bili operacionalizovani sledeći ciljevi: izgradnja Auto-puta mira, železnička veza izmedju Prištine i Merdara, železnička veza izmedju Niša i Prištine, obezbeđivanje finansiranja kredita za mala i srednja preduzeća, kao i realizacija drugih projekata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com