Ko je Džon Jovanović: Muž Dafne, zet dr Lize Oz

Upravo imenovani direktor regionalne kancelarije Medjunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) u Beogradu Džon Jovanović (1986) ima diplome univerziteta Prinston (politika) i Pensilvanija (biznis) i američki mediji su puni njegovih životopisa, ali svaki počinje pitanjem: ko je muž Dafne Oz (1986).

Dakle, finansijski i investicioni analitičar Džon Jovanović u Americi je najpoznatiji po ženi, poznatoj televizijskoj ličnosti, koja je opet, kao i njeni planetarno poznati roditelji dr Mehmet i Liza Oz, najpoznatija po savetima za zdravu ishranu.

Džon Jovanović, dete čikaškog biznismena srpskog porekla Sretka Dimitrića i eksperta za upravljanje rizicima u osiguranju Nade Jovanović, dobio je u Americi dobro obrazovanje, a onda se dobro i oženio koleginicom sa Univerziteta Prinston (završila blisko-istočne studije), koja se ipak opredelila za svoje drugo obrazovanje stečeno na Institutu za integrativnu ishranu. Njen otac Mehmet Oz, sin turskih iseljenika u SAD, kardiohirurg sa diplomom Harvarda, poznat je kao kontroverzni zagovornik alternativne medicine, televizijski voditelj i novinar. Navodno ga je supruga Liza Oz, čiji otac Džerald Lemole je bio u timu za prvu u svetu transplantacuju srca, zagrejala za alternativnu medicinu i istocnjački misticizam. Donald Tramp je dr Oza imenovao za člana Saveta za sport, fitnes i ishranu, što je, prema navodima američkih medija, veoma kritikovano.

Bračni par Jovanović ima četvoro dece, medju kojima i jednog Jovana Jovanovića.

Spisak firmi u kojima je radio finansijski stručnjak Džon Jovanović dosta je dug za njegove 34 godine, a počinje, kako navode američki mediji, tromesečnom saradnjom sa Agencijom za promociju izvoza Srbije 2005. godine, dok je još bio u školi, pa tromesečnom praksom u Dojče banci, a onda sledi niz kompanija, medju kojima su brojnije one što se bave energentima kao Mercuria Energy Trading i Cadent Energy Partners.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com