Vučić: Uskoro povećanje plata i minimalca

Srpski premijer Aleksandar Vučić rekao je danas da će Srbija posle osam meseci ove godine imati za 100 milijardi dinara bolji rezultat i najavio povećanje plata u javnom sektoru, prenosi B92.

vučić

Vučić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije izjavio da će na kraju avgusta srpski budžet imati suficit od 20 milijardi dinara i najavio je da će to za najmanje 95 do 100 milijardi dinara biti bolji rezultat od onoga koji je predviđen kao dobar sa Međunarodnim monetarnim fondom.

To je važno, jer nam daje prostor da povećamo plate u javnom sektoru i razgovori o tome sa MMF-om počeće u septembru ili oktobru, najavio je Vučić, dodajući da će povećanje dobiti vojska, policija, zdravstvo i prosveta.

O tome koliko će ono tačno iznositi, Vučić je naveo da ne može da govori, ali da će svakako biti veće od prethodnog, prošle godine.

Govoreći o minimalnoj ceni rada, premijer je kazao da je njeno povećanje već preliminarno dogovoreno sa MMF-om i da se nada da će dogovor o tome biti postignut i sa poslodavcima.

Povećanje minimalne cene rada tako će, kako je dodao, zaposlenima doneti i 1.000 dinara više mesečno, što će, iako nedovoljno, najsiromašnijima doneti i trinaestu platu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com