Vučić: Dolazak kompanije „Lidl“ značajan za srpsku privredu

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predstavnicima kompanije „Lidl“ o njihovim planovima za izgradnju distributivnog centra i prvih dvadeset maloprodajnih objekata u Srbiji.

Lidl

Vučić je tom prilikom preneo zahvalnost predstavnicima te kompanije na ukazanom poverenju, kao i želji da izgrade trgovinske objekte u našoj zemlji i angažuju domaće dobavljače za svoje prodavnice.

On je, ukazavši na važnost nemačkih investicija, rekao da Vlada Srbije radi na poboljšanju poslovnog ambijenta kako bi privukla što veći broj stranih investitora, koji će u svoje poslovanje uključiti domaće kompanije i dobavljače.

Premijer je naglasio da je dolazak kompanije „Lidl“ značajan za srpsku privredu jer će naši proizvođači preko tog trgovinskog lanca moći da izvoze i plasiraju svoju robu širom sveta.

Direktor kompanije „Lidl“ za Srbiju Dragan Čigoja istakao je da je prvi maloprodajni objekat ovog trgovinskog lanca već izgrađen u Smederevu i da će tokom 2016. i 2017. godine biti podignuto još 20 novih objekata.

Do maja 2017. godine biće završen i distributivni centar u Novoj Pazovi, najavio je Čigoja i dodao da će nakon toga biti otvoreni svi maloprodajni objekti ove kompanije u Srbiji, koji će zapošljavati više od 1.000 ljudi.

On je ujedno ukazao na to da je dugoročni plan kompanije „Lidl“ da u Srbiji otvori 100 maloprodajnih objekata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com