Za projekte od vitalnog značaja 413 miliona dinara

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je donelo odluku da sa 413 miliona dinara podrži izvođenje radova na 32 projekta od značaja za lokalni i regionalni razvoj i standard građana u gradovima i opštinama širom Srbije.
dinari
Projekti, koji će se realizovati u okviru programa „Gradimo zajedno“, odnose se na izgradnju ili rekonstrukciju vrtića, škola, socijalnih i kulturnih ustanova i saobraćajnica.
Ukupna vrednost investicija je veća od 966 miliona dinara, a Ministarstvo učestvuje u sufinansiranju 50 odsto vrednosti svakog projekta, dok lokalne samouprave obezbeđuju ostatak sredstava iz spostvenih budžeta.
Program „Gradimo zajedno“ resorno ministarstvo realizuje zajedno sa Evropskom investicionom bankom i lokalnim samoupravama.
U prethodne tri godine u okviru ovog programa podržan je 41 projekat ukupne vrednosti 1.287.139.670 dinara, od čega je Ministarstvo privrede sufinansiralo projekte sredstvima kredita Evropske investicione banke sa više od 712 miliona dinara, a ostatak predstavlja učešće lokalnih samouprava.
Najveća ulaganja odnosila su se na izgradnju i rekonstrukciju saobraćajnica, mostova, škola i vrtića, što je uticalo na kvalitet života stanovnika u lokalnim samoupravama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com