RTV Vranje: Ministarstvo pokrenulo nadzor nad radom Agencije za privatizaciju

Ministarstvo privrede pokrenulo je nadzor nad radom Agencije za privatizaciju (AzP) u postupku prenosa besplatnih akcija na zaposlene Javnog preduzeća RTV Vranje, posle čega će preduzeti mere u skladu s nadležnostima i naložiti AzP dalje postupanje.

rtv vranje

Agencija za privatizaciju je 3. septembra ove godine donela rešenje o prenosu besplatnih akcija na zaposlene Javnog preduzeća RTV Vranje .

Ministarstvo kulture i informisanja je dopisom ukazalo da je postupljeno protivno odredbama Zakona o javnom informisanju i medijima i Uredbi o prenosu kapitala bez naknade zaposlenima kod izdavača medija i zahtevalo ukidanje ovog rešenja.

Imajući u vidu zakonska rešenja i strateško opredeljenje Vlade Srbije da se država na svim nivoima vlasti povlači iz osnivačkih prava kod izdavača medija, kako stoji u dopisu Ministartstva kulture, nedvosmisleno proizilazi zaključak da se celokupni kapital, posle neuspešne prodaje, prenosi zaposlenima a ne samo njegov deo, kao u slučajevima privatizaciju društvenog kapitala privrednih subjekata u drugim privrednim oblastima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com